Zin om te Zoomen?

Welkom! Lees onderstaande handleiding even door, in voorbereiding op onze virtuele sessie. Zo ben je helemaal klaar voor onze Zoom video-chat binnenkort. Of je nu al bekend bent met Zoom of niet, dit blijft handige achtergrond informatie om even door te nemen voor onze sessie.  

Zoom downloaden en inloggen

 1. Ga naar https://zoom.us/download om de Zoom app gratis te downloaden op jouw computer. Om het maximale uit onze sessie te halen kun je beter de app downloaden, dan dat je gebruik maakt van je mobiele telefoon of de browser versie van Zoom.
 2. Klik “Zoom Client for Meetings” om de app te downloaden. Dit hoort niet lang te duren. Mogelijk heb je jouw computer password nodig. 
 3. Open de app wanneer deze is gedownload (Het is een blauw icoon met een witte camera logo erop.) Maak een account met een gebruikersnaam en password. Vergeet deze niet! 
 4. Op de dag van onze sessie, open de unieke Zoom link die vooraf met je is gedeeld. Kom op tijd om jouw virtuele plek in de sessie in te nemen. De link werkt reeds 15 minuten voor aanvang. 

Hoe werken breakout rooms?

Tijdens de sessie zullen we (mogelijk) gebruik maken van breakout rooms. Middels deze functionaliteit kan jullie groep in kleinere groepjes worden opgesplitst. Bijvoorbeeld om een bepaalde oefening te doen of een idee uit te werken. 

De facilitator zal aangeven wanneer het tijd is om naar een breakout room te gaan. Je krijgt vervolgens een uitnodiging op je scherm. Klik “join”. Je komt dan -op magische wijze- met een kleine groep bijeen. Wanneer de tijd om is, brengt de facilitator jullie allemaal weer terug in de plenaire sessie.

Weet dat wat er in jullie breakout sessie wordt gezegd niet door de andere groepen of de facilitator kan worden gehoord. Je kunt ook niet met andere mensen chatten buiten jullie breakout room om.

Wanneer je hulp nodig hebt tijdens een oefening kun je “Ask for help” aanklikken om de facilitator op te roepen. 

Video bel etiquette:

 1. Zit dicht bij je scherm met je gezicht zo veel mogelijk in beeld. 
 2. Indien mogelijk, gebruik een externe microfoon of headset. 
 3. Wanneer je niet aan het woord bent, zet jezelf op “mute”. (Door links onderaan in de Zoom toolbar het microfoon icoon aan te klikken.)
 4. Eet voor of na de sessie, of in de pauze, maar niet tijdens 🙂 
 5. Wanneer jouw microfoon op stil staat, blijf mentaal aanwezig. Luister. Knik met je hoofd. Focus op de andere aanwezigen in de sessie. Loop niet achter je beeldscherm vandaan om de hond eten te geven.
 6. Wanneer je praat, kijk zoveel mogelijk in de camera, niet naar je scherm. Zo maak je beter contact met de andere deelnemers. 
 7. Ga niet met je rug naar het raam zitten, dan zien we alleen je silhouet. Een rustige achtergrond heeft de voorkeur.
 8. Gebruik alleen een virtuele achtergrond wanneer je dat al eerder deed. Het vraagt veel rekenkracht van je computer en dat gaat ten koste van je beeld en geluid.
 9. Log in onder je eigen naam of pas de naam indien nodig even aan.

Tot binnenkort online!