Online Creatieve & Strategische Facilitatie

Nu fysieke bijeenkomsten tijdelijk niet zijn toegestaan, heb ik mij verdiept in het online begeleiden van strategische en creatieve sessies. Het verschil tussen online en offline facilitatie is in essentie niet heel groot. Omdat het fysieke contact ontbreekt is het echter extra belangrijk om bewust tijd in te plannen voor check-in’s met de groep. De webcam en bijbehorende tools zijn hier leidend in. Het video conferencing programma welke ik benut, biedt de mogelijkheid om -naast plenaire sessies- ook in kleine(re) break-out sessies te kunnen werken. Dit om het maximale resultaat van de online sessie te kunnen halen.

De werkvormen en oefeningen die ik uitkies duren (mogelijk) iets langer dan tijdens een fysieke bijeenkomst. Toch is het zeer aan te bevelen om het type activiteiten en oefeningen goed te variëren, om iedereen actief betrokken en “bij de sessie” te houden. Wel wordt er heel bewust wat offline tijd als pauze ingepland in mijn op maat gemaakte workshop flow; zodat de deelnemers bijvoorbeeld even naar buiten te kunnen gaan voor een frisse neus. Ook tijdens online facilitatie hanteer ik de principes van mijn marketing workout programma.

Hieronder enkele reacties van de enthousiaste deelnemers na hun online workshop:

“Een strategische of creatieve sessie kan nu ook uitstekend online! Martijn als Marketing Superheld zet de nieuwe norm voor creativiteit productiviteit op afstand. Geweldige formule; resultaat gerichte output gegarandeerd.”

“Martijn pakt zijn rol als online facilitator met veel passie en plezier op, en dat spat van het scherm. Zijn enthousiasme gedurende de hele sessie werkt zeer aanstekelijk. Top!”

Online Facilitatie withMartijn

Maak ruimte voor Creativiteit – ook online!

Mag jouw team ook online worden uitgedaagd op hun creativiteit? Ben je opzoek naar een inspirerende teamsessie mèt concreet vervolg? Wil je eens op een andere manier naar jouw business vraagstuk kijken? Neem gerust contact met mij op!